Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Perabot Lama Dah Rosak Dan Nampak Kusam? Cat Je Pakai Industrial Paint Ni. Nampak Macam Baru!

0 3,903

Pernah tak korang terfikir nak buang atau campak je perabot lama yang nampak kusam dan tercalar-calar. Kalau ada, tolong jangan buang! Sebab korang boleh cat je untuk bagi dia nampak macam baru. Sekarang ni dah nak raya kan, elok sangat kalau nak mulakan projek mengecat perabot ni.

Cat ni bukan hanya boleh digunakan pada perabot kayu je, tapi boleh juga digunakan pada material besi seperti pagar, meja, kerusi dan sebagainya. Tapi korang jangan tersalah buat pilihan pulak, sebab ada juga cat yang hanya sesuai dengan material besi tapi tidak pada perabot kayu.

Untuk lebih mudah, boleh je terus ke kedai hardware atau kedai cat. Tanyakan pada tuan kedai cat yang sesuai digunakan pada perabot pelbagai jenis material. Jika korang nak buat belian di sh0pee, boleh jugak tanya pada seller kedai tersebut.

Saya faham, tak semua kedai di kawasan rumah kita yang ada pelbagai pilihan warna. Ada jugak kedai yang harga jauh lebih mahal daripada sh0pee. So, beli kat sh0pee je. Lepas buat bayaran, hanya tunggu cat sampai depan pintu rumah. Seperti di kedai yang saya kongsikan ni, ada 2 warna basic je. Boleh tengok dekat sini > https://shope.ee/4fH3Um9wvI

Jom saya kongsikan beberapa gambar hasil bagi mereka yang dah gunakan cat ini pada perabot pelbagai material di rumah mereka. Siapa tahu ada yang mendapat idea, dan nak ubah untuk musim raya yang bakal tiba nanti. Almaklumlah, sudah dua tahun kita beraya dalam musim PKP kan.

 

CAT PERABOT SUPAYA NAMPAK LEBIH BARU

Dalam artikel kali ni, saya nak kongsikan penggunaan industrial paint berwana hitam matte. Hasil dia memang wow! Ada yang daripada kusam terus nampak mewah dan ‘kaya’. Walaupun ada pelbagai warna yang kita boleh pilih, warna hitam matte ini memang menjadi pilihan ramai.

Bak kata orang, warna hitam ni warna selamat. Nak cat apa-apa pun sesuai dan match dengan apa-apa warna dinding atau perabot rumah kita. Apa yang penting, buat sendiri je, tapi hasil macam pakar. Make sure beli dari kedai yang trusted macam ni tau > https://shope.ee/4fH3Um9wvI

 

Beginilah bentuk industrial paint yang digunakan. Dengan 1 liter tin ni, banyak juga perabot yang boleh kita hasilkan. Cat industrial ni sesuai digunakan untuk perabot di dalam rumah seperti almari, meja makan, kabinet dapur. Ia juga sesuai untuk kegunaan barang luar rumah seperti pagar dan rak kasut.

Suka betul saya tengok hasil yang dikongsikan oleh mereka yang sudahpun menggunakan industrial paint black matte ni. Daripada pintu bilik yang biasa-biasa pun, terus nampak macam mewah kan selepas dicat.

Almari jenis kayu ni, memang lama-lama akan nampak kusam. Dengan anai-anai lagi, kesan calar, kesan contengan hasil karya anak-anak lagi. Semuanya boleh dihapuskan dengan cat industrial ni. Sekali sapu je, hilang semuanya.

Ada juga yang nak cat perabot ni sebab dah bosan dengan warna asal perabot tersebut. Jadi, alang-alang rasa nak bertukar selera tu, tak salah kalau kita cat je perabot kita daripada nak habiskan duit beli perabot yang baru kan. Jimat pun jimat kalau grab dari sh0pee ni. Korang tengok sendiri packaging seller ni, comfirm tak tumpah! > https://shope.ee/4fH3Um9wvI

 

PERABOT LAIN YANG BOLEH DICAT 

Ni antara perabot lain yang boleh kita cat menggunakan industrial paint ni. Hasil dan kemasan dia memang menakjubkan. Dengan sedikit kos sahaja, kita boleh dapatkan perabot seolah-olah baru je semuanya tau.

kalau sebelum ni pintu dan perabot kita nampak lama, nampak kusam, lepas ni tidak lagi! Cat kan je semua supaya perabot rumah kita kelihatan cantik dan menarik.

 

PERKONGSIAN MEREKA YANG SUDAH MENGGUNAKAN INDUSTRIAL PAINT

Bukan seorang dua, tapi dari hasil jualan di kedai sh0pee ni, industrial paint ni sudah terjual sebanyak 5,000 jualan! Daripada itu terdapat lebih kurang 1,800  yang kongsikan review mereka mengenai cat ini. Jom saya kongsikan beberapa daripadanya.

 

Waahh! Asbab 1 tin je kabinet tv yang asalnya murah pun boleh nampak macam beli mahal tau. hasil cat juga rata dan nampak lawa bila dah kering. Rata-rata review semuanya puji dengan kepantasan seller ni membuat penghantaran barang. Tidak perlu tunggu terlalu lama pun, tau-tau je dah sampai.

 

Perghh! Bukan biasa-biasa ni. Kali ke4 repeat order! Mesti servis seller ni tip top sangat dalam melayan customer yang bertanya selain hasil cat yang dijual tu memuaskan hati yang membeli kan.

Siapa je yang tak support kalau apa yang kita beli tu, kita dapat sama seperti yang diiklankan. Memang terbaik! Nak baca lagi review yang menarik, boleh baca dekat sini. > https://shope.ee/4fH3Um9wvI

 

BACA JUGA : Serious Wangi! Hair And Body Mist Yang Wajib Korang Cuba. Harge Murah, Bau Pun Exclusive!

 

Kesimpulannya, ada pelbagai cara yang kita boleh buat untuk mencantikkan rumah kita. mencantikkan perabot rumah kita yang sedia kusam. Selain beli perabot baru, kita juga boleh menggunakan industrial paint warna black matte ini.

Bukan hasilnya sahaja boleh buat kita jatuh cinta, malah harga untuk 1 tin juga tidaklah terlalu mahal untuk kita. Kita boleh buat pilihan untuk menggunakan sama ada warna hitam matte atau warna putih.

Suka untuk saya kongsikan link kedai sh0pee yang trusted,  ramai dah buat belian dan berpuas hati dengan hasil penggunaan industrial paint ni. Semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat kepada korang yang memang dalam masalah nak cantikkan perabot sedia ada.

Korang boleh tengok black matte paint kat kedai ni > https://shope.ee/4fH3Um9wvI

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open