Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Tak Suka Kalau Rumah Terus Nampak Ruang Tamu Dan Dapur? Pasang Je Hanging Divider Ni. Cantik Dan Mewah! 

0 2,092

Setiap orang mesti idamkan sebuah rumah yang kemas, bersih dan selesa. Almaklumlah, sudah terbiasa dengan slogan atau kata rumahku syurgaku kan. Haruslah kita jadikan rumah kita tempat yang paling membahagiakan.

Bukan sahaja diri kita, malah seluruh isi rumah juga akan rasa seronok tinggal di rumah. Rasa tenang je walaupun tak keluar ke mana-mana. Kita nak terima tetamu yang datang ke rumah pun tak rasa ada masalah dan gembira je nak raikan.

Tapi kebanyakan rumah sekarang ni, masuk je rumah terus nampak semua bahagian dapur, ruang tamu, sampai ke bilik air pun boleh nampak dari pintu masuk. Hal ini membuatkan kita rasa tak selesa nak buat apa-apa kerja. Terasa seolah diperhatikan je kan.

Bila kita pasang hanging divider ni, nampak rumah lebih cantik sebab seperti ada ruang yang memisahkan. Apa yang lebih menarik, ada banyak jenis design dan corak yang boleh kita pilih. Korang boleh tengok dekat kedai shopee ni. Banyak betul corak dia! >> https://shope.ee/2KtAH9MYym

Bila dah pasang, baru lah rasa confident nak buat kerja dekat dapur sementara tetamu di ruang tamu kan. Dah beli, tunggu je sampai depan pintu rumah. Kemudian pasang sendiri je sebab serious senang!

 

HANGING DIVIDER PENYELESAI MASALAH

Bagi yang beli rumah sendiri seperti condominium atau apartment, biasanya memang akan dapat rumah yang ternampak ruang dapurnya. Atas inisiatif sendiri lah nak buat macam mana untuk keselesaan kita yang menginapnya.

Pasang hanging divider ni boleh antara cara yang boleh selesaikan masalah kita. Ada yang suka buat renovation dan buat ruang tertutup. Ada yang hanya menggunakan perabot sebagai pemisah ruang. Namun suka betul bila saya tengok hanging divider jenis macam ni.

 

PELBAGAI CORAK DAN DESIGN

Seperti yang saya kongsikan, hanging divider ni ada banyak corak dan design yang pelbagai. Cuba korang tengok dekat kedai shopee ni. Boleh rambang mata kita dibuatnya!

Hanging divider ini dijual sekeping-sekeping tau. Kita sendiri yang kira berapa keping diperlukan untuk ruang yang kita nak guna. Dia didatangkan jugak dengan ring dan penyangkut untuk kita sambungkan antara kepingan pemisah tersebut.

Untuk menampakkan ruangan kita kelihatan cantik dan kemas, ianya bergantung kepada kreativiti kita dalam menghias. Daripada kita spend duit yang banyak untuk renovate, tak salah kita berjimat untuk pasang hanging divider ni je. Packaging selle ni pun boleh tahan, comfirm lah sampai tak patah. >> https://shope.ee/2KtAH9MYym

Untuk pemilihan kedai di sh0pee, korang kena pastikan kedai tersebut banyak jualan supaya kita lebih yakin dalam membuat belian. Macam kedai yang kongsikan ni, ada lebih kurang 7,800 dan 3,400 jualan. Pastikan korang baca dulu review sebelum buat belian.

 

APA KATA MEREKA YANG DAH GUNAKAN HANGING DIVIDER NI?

Bila baca review, ramai juga yang suka gunakan hanging divider ni rupanya. Dengan design yang cantik, harga pun murah. Sekeping tak sampai RM10 pun je gaiss. Tapi hasil dia memang boleh buat kita senyum sampai telinga. Baca dulu review-review dia dekat sini. >> https://shope.ee/79yQ2Be7oO

Wah! Ada yang  sampai dah beli kali kedua tau.  Bila dah cuba sekali pasti akan ada je idea kita untuk letak dan hiaskan di tempat lain kan. Memang best sangat bila tengok orang beli banyak-banyak untuk hias rumah ni.Kreatif!

 

Ingatkan untuk kegunaan pemisah ruang je. Tapi tengoklah customer sorang ni. Dekat paagr rumah pun boleh asalkan ada idea yang menarik. Pagar yang jarang tu pun nampak macam mewah bila sangkutkan hanging divider ni. Betul-betul idea luar kotak ni. Salute!

 

BACA JUGA : Perabot Lama Dah Rosak Dan Nampak Kusam? Cat Je Pakai Industrial Paint Ni. Nampak Macam Baru!

 

Macam – macam lagi idea korang boleh buat guna hanging divider ni. Memang memudahkan dan tidak perlukan bantuan ramai . Boleh pasang sendiri je. Corak pun banyak , boleh pilih ikut cita rasa sendiri. Kalau berebut nak pilih corak, beli je beberapa corak dan susun di tempat yang berbeza, kan senang. Hehe

Lepas ni tiada lagi masalah ruang yang terlalu luas dalam rumah kita. Dengan adanya hanging divider ni, selesai satu masalah yang selama ni kita hadapi. Ada juga yang menggunakan kabinet, meja atau table bar sebagai bahan untuk pemisah ruang dapur, ruang makan dan juga ruang tamu mereka.

Kalau korang berminat nak gunakan hanging divider ni, korang boleh klik je link yang saya kongsikan ni. InsyaAllah pasti berpuas hati dengan kedai ni, sebab saya kongsikan kedai-kedai yang boleh dipercayai dan mendapat rating yang terbaik di shopee.

Hanging divider 1 : https://shope.ee/79yQ2Be7oO

Hanging divider 2 : https://shope.ee/2KtAH9MYym

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open