Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Nak Cari Rak Kasut, Alang-Alang Tu Beli Yang Ada Seater Dan Penyangkut Ni. Cantik! Nak Pakai Kasut Pun Senang.

0 786

Kat rumah siapa je yang tak ada rak kasut. Setiap rumah mesti nak ada satu! Sekurang-kurangnya rak yang kecil. Kalau tengok kat pasaran sekarang bukan main macam-macam jenis rak kasut yang ada. Kalau nak yang cantik dan mewah orang cari perabot atau almari kasut.

Tapi sekarang ni yang bukan jenis perabot pun ada yang cantik-cantik dan ada keunikannya. Janji dapat susun atur kasut dengan kemas, jangan sampai bersepah di hadapan pintu rumah. Bagi yang sukakan dekorasi rumah yang cantik dan detail, rak kasut pun dipilihnya mengikut konsep rumah.

Ada konsep simple, aesthetic, minimalist dan sebagainya. Kalau mahukan yang simple-simple, saya rasa salah satu rak kasut yang sesuai untuk rumah korang ialah rak kasut multipurpose ni. Rak kasut ni agak unik, sebab ada seater dan tempat sangkut baju/beg sekali.

Kalau korang tengok sekali pandang, nampak macam rak kasut yang simple tak? Bagi saya ya! Ianya simple dan juga unik. Ada kemudahan lain yang boleh dapat dari rak kasut ni. Letak di hadapan pintu masuk rumah memang sangat sesuai. –> https://shope.ee/8eoWiGU5cf

Di situ kita akan pakai kasut, jadi mudah bila siap ada seater sekali. Kalau korang ada anak-anak yang masih bersekolah, lagilah selesa mereka nak pakai kasut setiap pagi. Begitu juga suami yang nak pergi kerja. Tak gitu?

 

MATERIAL BESI

Tak tahulah kalau nak cari rak kasut macam ni, kedai macam mana yang ada jual. Jarang pula nampak kat kedai perabot biasa. Tak pernah nampak ada display pun. Mungkin kat kedai-kedai tertentu je yang ada.

Mujur juga jumpa kat shopee yang boleh saya kongsikan dengan korang ni. Rak kasut ni agak menarik dari segi design nya. Dibuat daripada besi, bentuknya agak menarik dengan adanya bahagian seater dan penyangkut. Terpulang korang nak sangkut apa kat penyangkut tu.

Besinya juga jenis berkualiti dan kukuh. Dan yang menarik sekali ada kusyen yang tebal diletakkan kat tempat seater untuk keselesaan. –> https://shope.ee/8eoWiGU5cf

ADA HOOK

Agak tertarik dengan bahagian penyidai dan penyangkut yang ada kat rak kasut ni. Sebab jarang pula kita  sangkut apa-apa kat depan pintu rumah melainkan kunci rumah dan kereta kan. Tapi bagi saya okay juga kalau sangkutkan sekali pelbagai kunci di sini sebab ada hook nya. . –> https://shope.ee/8eoWiGU5cf

Selain tu, mudah juga kalau nak sangkutkan handbag, jacket, sweater dan sebagainya. Cuma kena pandai-pandailah susun supaya sedap mata memandang.

 

‘SET STOOL + RAK’ ATAU ‘STOOL SAHAJA’?

Kat kedai shopee yang saya kongsikan ni ada juga pilihan untuk rak kasut dan seater sahaja. Manalah tau kalau korang rimas dengan bahagian penyangkut tu dan tak suka sebab takut nampak semak. Jadi, boleh beli yang hanya ada seater je.

Sekurang-kurangnya dapat kemudahan boleh duduk-duduk kat situ. Harganya pun dah tentu murah lagi daripada beli yang 1 set tu. . Namun, kena pandai pilih ya! Sebab kat kedai ni pun ada yang jenis ‘stool + rak tapi tak berkusyen. Taku tersilap pilih pula. –> https://shope.ee/8eoWiGU5cf

BACA JUGA: Nak Jimat Modal Dari Buat Atap Awning Mahal-Mahal. Apa Kata Pasang Awning Sunshade Macam Ni Je. Simple Dan Lebih Jimat.

 

APA KATA MEREKA YANG DAH BELI

Tengok pada harganya rasanya tak mahal pun! Boleh kata berbaloi jugalah kalau beli! Kedai ni tak ada banyak lagi product sold, tapi kira okay juga dengan 170 unit terjual dan feedback pun kebanyakannya okay dan orang suka. . –> https://shope.ee/8eoWiGU5cf

Ada yang dah beli kata sangat cantik dan berkualiti. Yang penting sepadan dengan harga dan mudah untuk dipasang.

Wahh ada yang siap cakap harga lagi murah dari kedai lain. Itu yang seronok kalau beli online ni, dapat survey dan bandingkan harga. Dah tentu yang murah ni yang kita akan pilih untuk barang yang sama!

Jadi, kalau korang nak kan rak kasut yang simple dan unik tu, bolehlah masukkan rak kasut multipurpose ni dalam list korang! Kalau tengok pada bentuknya yang menegak tu, rasanya sesuai kalau letak kat rumah kecil juga.

Kalau nak kepastian, boleh tengok ukurannya dulu. Lepas tu tengok kat tempat mana sesuai diletakkan kat dalam rumah supaya tak nampak serabut. Ukuran ada dah siap diberi! Semoga membantu! . –> https://shope.ee/8eoWiGU5cf

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open