Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Cantikkan Lantai Guna Cat Epoxy. Yang Nampak Kusam Pun Terus Nampak Cantik! Tak Payah Tikar Getah Atau Mozek Lagi Dah

0 5,552

Korang pernah dengar tentang lantai cat epoxy? Mesti ramai yang tak pernah dengar pun tentang lantai cat yang satu ini. Mana tidaknya, kebiasaannya kita masuk rumah tersedia cantik je kan dari lantai sampai lah ke bumbung. Semua dah tersedia rapi dan cantik je kan.

Bagi yang tak tahu, lantai cat epoxy ni salah satu cat yang digunakan untuk mencantikkan lantai kita. Dan biasanya lah, cat ini menggantikan ganti penggunaan tikar getah atau mozek. Dengan kos yang jimat pun kita boleh dapat hasil rumah kita yang cantik dan nampak exclusive tau.

Ada banyak faktor kenapa kita menggunakan lantai cat epoxy ni. Antaranya sebab finishing dia yang nampak kemas, lawa dan berkilat. Pijak je kaki ke lantai tak rasa seperti sedang pijak simen pun. Sekiranya pilihan warna yang dipilih tu match dengan warna dinding dan perabot, lagi lah ianya mampu menaikkan seri wajah rumah kita.

Namun, tak semua orang suka menggunakan lantai yang dicat. Ada yang lebih suka menggunakan mozek, atau tikar getah sebagai alas. Ianya terpulang kepada citarasa dan keselesaan masing-masing.

Seperti yang dikongsikan oleh pengguna -pengguna cat lantai epoxy ni, semuanya berpuas hati dengan hasil selepas cat. Seronok untuk saya kongsikan dengan korang semua hasil pengguna cat lantai epoxy. Mana tahu ada yang dah lama berkenan dan sedang membuat survey kan.

 

CAT LANTAI EPOXY

Sebelum nak guna lantai cat epoxy ini, banyak benda yang kita perlu titik beratkan. Dari segi permukaan kawasan, warna yang digunakan dan sebagainya. Pastikan follow step-step yang betul sebelum kita mula mengecat lantai menggunakan cat epoxy ini.

Bersihkan dan sapu dulu kawasan yang hendak dicat. Sekiranya ruang tidak terlalu besar, basuh dan mop dulu supaya ruang tersebut tidak terdapat habuk atau sampah yang boleh menyebabkan cat kita jadi kurang cantik.

 

SESUAI DIGUNAKAN DI PELBAGAI TEMPAT

Untuk menggunakan cat ini, campurkan kedua-dua bahan ini dan gaul sehingga rata dan sebati. Kebiasaannya di kedai, ianya memang dijual berpasangan. Tapi sekiranya dijual berasingan, pastikan korang beli dan campurkan kedua bahan ini terlebih dahulu.

Selain di kedai-kedai hardware, korang boleh juga dapatkan cat epoxy dan epoxy hardener ini di sh0pee. Ada banyak kedai yang menjual bahan ini dengan harga yang lebih murah dari kedai hardware. Antaranya boleh tengok kedai Wision Wallpaint ini.

Nak guna cat epoxy ni, korang nak gunakan untuk ruang bilik, ruang tamu, garaj, dapur, restoran, kilang, outdoor indoor semuanya sesuai untuk digunakan. Kebanyakan kedai atau kilang meman akan menggunakan cat epoxy ni kerana hasilnya yang kemas dan harga yang murah.

Bayangkan dengan harga tak sampai RM150 pun korang dah boleh dapat 4 liter cat epoxy warna kegemaran korang dan 1 liter hardener epoxy. Sangat jimat dan berbaloi.

Haa macam mana? Teruja kan dengan hasil dengan menggunakan cat epoxy ni. Dekat kedai seller ni, ada banyak sangat warna pilihan yang ada. Tinggal kita pilih warna yang sesuai dengan dinding dan perabot rumah kita. Bila barang dah sampai tak perlu nak upah orang sebab kita pun boleh buat sendiri je.

Luangkan masa di hujung minggu untuk projek make over lantai ni. Tak sampai sehari pun dah boleh siap sebab penggunaan dia sangat mudah. Korang boleh rujuk video yang saya kongsikan di bawah.

 

APA KATA MEREKA?

Bukan sedikit juga mereka yang sudahpun membuat belian daripada kedai sh0pee ni. Lebih kurang 5200 unit tau yang dah terjual. Sebelum nak buat belian, baca dulu review daripada mereka yang sudah pun membuat belian.

Wah dah kali kedua beli cat ni. Bilik pun jadi makin cerah lepas cat lantai. Memang menarik dan buatkan nak membai untuk digunakan di tempat korang masing-masing. Bagi yang baru nak mulakan bussines dan nak jimat kos pon boleh dapatkan cat ni untuk cat lantai office atau warehouse korang.

Kualiti cat ni bagus sangat. Mozek pun boleh guna cat ni. Memang menarik dan jimatkan wang, mozek yang dah pudar dan kusam warna dia tu tak perlu ganti dengan yang baru. Cat je semula dengan epoxy paint ni , terus nampak macam baru lepas tu.

 

BACA JUGA : Lantai Rumah Kusam Dan Ada Kesan Simen? Jom Cuba 2 Produk Ni Kilatkan Lantai Dengan Mudah!

 

Seronok kan bila baca hasil penggunaan orang lain mengenai cat lantai epoxy ni. Ramai betul yang berpuas hati dengan hasilnya. Nampak lebih kemas, nampak lebih mewah dengan harga yang jimat sahaja. Bukan mereka je, kita pun boleh dapatkan hasil yang sama.

Kalau korang ada plan nak tuakr lantai rumah sendiri, rumah mak ayah boleh je masukkan cat lantai epoxy ni dalam list korang. Lebih-lebih lagi nak tukar sebab nak raya nanti kan, sekarang lah masa yang sesuai nak make over rumah bagi nampak kelihatan baru.

Jangan lupa kongsikan artikel ini di facebook korang tau. Mungkin ada di kalangan kawan-kawan kita yang memerlukan info mengenai penggunaan cat epoxy ni. Siapa tahu kan.. Kepada yang nak mencuba, jom pilih warna2 cantik dekat sini > https://shp.ee/43zcqa3

 

 

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open