Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Lantai Rumah Kusam Dan Ada Kesan Simen? Jom Cuba 2 Produk Ni Kilatkan Lantai Dengan Mudah!

0 5,492

Rumah korang ada masalah lantai kusam dan bercapuk dengan simen? Kebiasaannya kalau rumah yang dah lama digunakan, pasti akan timbul masalah ini terutama sekali di bahagian yang lembap  dan basah seperti dapur atau bilik air.

Memang boleh buat kita sakit mata melihatnya. Sesekali digosok, disental, dibasuh menggunakan berus ingatkan hilang, malah menjadi lebih parah dan merebak juga ke tempat lain. Aduhh, Stresss kita dibuatnya!

Tak tunggu lama, terus ditanya dalam google atau facebook. Mana tahu sekiranya ada yang mempunyai masalah yang sama dan ada solution pada masalah tersebut kan. Dari situ lah baru tahu wujudnya produk ajaib ni. Mungkin bagi orang lain dah lama tahu. Hehe

Kadang-kadang ada bagusnya bila bertanya di ruangan sosial media, ada kawan-kawan yang membantu selesaikan masalah kita. Terumata sekali bila ianya melibatkan harta benda seperti rumah, kereta dan sebagainya.

Menggunakan dua produk ni, jom saya kongsikan penggunaan dan hasil daripada mereka yang sudah menggunakannya. Bila ada sesuatu yang memudahkan sebegini, wajiblah simpan satu dekat rumah kita supaya boleh guna di masa akan datang.

 

CEMENT REMOVER DAN HOME SYAMPOO

Jangan terkejut tau, rumah pun ada syampu walaupun tidak ada rambut. Sebab home syampoo ini sangat membantu dalam membuang stain atau kotoran yang terdapat pada lantai rumah kita.

Kebiasaannya kulat, kotoran ni lebih ketara nampak bila kita menggunakan mozek atau tiles dan permukaan kawasan yang kerap sejuk dan lembap. Boleh dapatkan di sini > https://shp.ee/p47f6zj

Untuk menghilangkan kusam lantai dan mozek kita, boleh gunakan home syampoo ni. Ianya sesuai untuk permukaan yang licin seperti ruang tamu, bilik tidur dan lain-lain. Home syampoo ini bertindak menghilangkan daki, kotoran degil, mengembalikan seri rumah dengan berkilat.

Lepas ni, boleh gantikan ajax fabuloso dengan Home Syampoo ni. Bau dia yang wangi, tidak melekit dan tidak membahayakan juga menjadi faktor utama pilihan kita.

Berbeza dengan Cement Remover, ianya sesuai untuk kawasan yang permukaannya kasar seperti lantai bilik air, dapur, mangkuk tandas, dan juga porch kereta. Fungsinya pula adalah untuk menghilangkan bekas-bekas simen, kotoran degil, dan juga karat. Dia juga tidak berbahaya dan sangat mudah untuk digunakan.

 

CARA PENGGUNAAN CEMENT REMOVER : 

1-Boleh bancuh dulu dengan air dalam baldi..1 liter cement remover campur dengan air dalam 2 liter*

2. Basuh dulu kotoran debu/habuk di mosaic dan basahkan mosaic tersebut terlebih dahulu

3. Tuangkan dalam baldi dan pastikan cement remover dah dibancuh dengan air

4. Kemudian fokus mop pada mosaic yang ada kotoran simen..*mop berulang kali sehingga hilang* jika tak hilang boleh sental menggunakan objek kasar contoh berus kasar dan mop layang kesemua mosaic di bahagian tersebut

5. Biarkan 4 minit dan bilaskan dengan air sehingga bersih.

 

CARA PENGGUNAAN HOME SHAMPOO : 

 

1- Isi air di dlm baldi (setengah baldi)
2- Tuangkan 50-70 ml Home Shampoo ke dalam baldi berisi air
3- Rendam kan mop, dan mop seperti biasa
4- Untuk cuci meja / tingkap , celupkan kain dan lap seperti biasa

P/s – Tak perlu bilas , Home Shampoo ada effect cepat kering 😍 Mudah dan jimat masa

Nampak perbezaan bila digunakan di ruang garaj kereta ni. Hasilnya nampak lebih shining dan bersih. Bagi yang baru dapat kunci rumah pertama, biasanya akan alami masalah ini. Yelah, rumah baru siap kan. Sebelum nak duduk kenalah bersihkan habuk2 simen dan juga kesan-kesan pembinaan.

Just make sure ada 1 botol cement remover dan home syampoo ni dekat rumah. Sebab dia boleh jadi penyelamat di saat kita memerlukan. Harga dia pun murah je sebenarnya. Tak perlu nak berbelanja mahal untuk dapatkan hasil yang kelihatan mewah.

 

Wah! Puas hati bila dah cuba gunakan cement remover ni dan menjadi. Selama ni susah hati je fikirkan cara nak hilangkan sisa simen yang melekat kuat tu kan. Benda dah mudah, kita ikut je sampai jadi. hehe

Siap bagi 5 star lagi sebab suka dengan produk ni. Bagusnya seller ni sebab rata-rata yang bagi review cakap penghantaran laju. Ada yang hari ni buat tempahan, esok dah terima barang. Korang yang nak oder, boleh je klik sh0pee ni.

 

BACA JUGA :Kulit Gatal, Merekah Dan Menderita Sakit Eczema? Cuba Krim Viral Ni, Ramai Puji Berkesan!

 

Bagi yang nak menggunakan home syampoo dan cement remover ni pastikan pakai glove dan mask muka. Biasanya setiap pembelian akan dapat sekali hadiah daripada seller berupa glove, kain lap dan juga beberapa barang lain. Best kan, barang dapat laju, siap ada free gift lagi.

Menurut seller juga, sekiranya ada simen yang berketul-ketul kikis dulu supaya ianya rata. Ini menjadikan ianya lebih mudah dicuci menggunakan cement remover.

Sebelum korang nak buat belian, pastikan baca dulu instruction di ruangan description kedai shopee ni. Jika ada persoalan, boleh je chat dan tanya apa-apa berkaitan produk dan penggunaan. InsyaAllah seller akan bantu memudahkan urusan kita.  Selamat mencuba dan semoga bermanfaat!

Boleh dapatkan di sini > https://shp.ee/p47f6zj atau https://shp.ee/5zcnttj

 

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open