Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Guna Rak Pinggan Moden Dan Senang Nak Tapis Air Ni, Sinki Pun Jadi Kemas Tak Berkecak. Kualiti Kukuh Dan Tak Karat!

0 877

Jangan kata sinki ni tempat paling susah nak kemas. Walaupun hari-hari ada je pinggan mangkuk kita basuh, kenalah pastikan kawasan untuk simpan pinggan mangkuk ni disusun atur dengan elok. Barulah sentiasa bersih dan sedap mata memandang. Pemilihan rak pinggan ni antara yang paling penting!

Dapur yang kecil sekali pun akan mudah untuk kita kemas pinggan mangkuk asalkan gunakan rak yang sesuai. Bagi korang yang suka mengemas dapur ni pinggan mangkuk yang banyak kat satu tempat pun dah buatkan sakit mata melihatnya. Apatah lagi tak bersusun.

Bisanya untuk pastikan dapur sentiasa kemas ni kata orang tu hanya keluarkan je pinggan mangkuk yang kita selalu pakai harian je, tak payah banyak-banyak. Pinggan mangkuk inilah memang selalu dibasuh dan kita telangkupkan kat sinki je. Sebab nanti senang nak pakai balik.

Tapi tak kan nak letak gitu je kan. Sebaiknya pakailah rak pinggan yang boleh diletak bersebelahan sinki dan mudah dikemas. Saya nak kongsikan dengan korang satu rak pinggan yang cantik, solid dan sangat sesuai untuk korang letak kat sebelah sinki ni walaupun kawasan sinki korang tak berapa nak luas.

Design rak ni moden, siap bertangkai, mudah untuk diangkat dan alihkan, malah mudah juga untuk dicuci. Walaupun saiznya comel-comel je tapi boleh dimanfaatkan sepenuhnya termasuklah pinggan mangkuk, cawan, sudu, dan garfu yang korang selalu pakai hari-hari. Ini salah satu kedai di shopee yang korang boleh dapatkan. –> https://shope.ee/5f9olkIqum

 

KUALITI PREMIUM STAINLESS STEEL

Kalau nak cari rak pinggan ni mestilah kena cari yang kualiti, kukuh dan tak mudah karat sebab kawasannya sentiasa terdedah dengan air dan udara. Untuk rak pinggan yang saya kongsikan ni, ianya diperbuat dari stainless steel yang tahan karat.

Malah besinya juga ada banyak lapisan teknologi untuk pastikan pencegahan karat tu betul-betul terjamin. Jadi, tak ada lah kita nak risau sangat ianya mudah terkelumping, karat atau terhakis. . –> https://shope.ee/5f9olkIqum

 

ADA TRAY TAPISAN AIR YANG MUDAH DICUCI

Tray tapisan air ni diperbuat daripada kualiti ABS plastik yang premium. Lapisannya juga kalis air, jadi mudah untuk dicuci dan terhindar dari kulat. Kalau korang kerap cuci, lagi payahlah nak kotor teruk. Lagipun bentuk dia direka khas untuk mudah korang buang airnya dan mudah juga untuk dicuci.

 

ADA TANGKAI DENGAN DESIGN KAYU NORDIC

Yang ini antara kelebihan rak pinggan ni! Payah juga kan nak jumpa rak pinggan yang siap bertangkai ni, tapi ini siap dengan rekaan kayu mordic yang cantik dan moden pula tu. Bukan je mudah nak angkat, alihkan atau nak bersihkan, malah cantik je bila pandang. . –> https://shope.ee/5f9olkIqum

 

ALL IN ONE DESIGN

Saiz rak pinggan ni tak ada lah besar sangat, tapi sesuai nak diletakkan sebelah sinki dan boleh susun atur pinggan mangkuk harian korang. Walaupun kecil, rekaannya ‘all in one’! Cukup nak letak pinggan, cawan, sudu, garfu, chopstick. Janji pandai susun dengan elok dan kemas, barulah sedap mata memandang. . –> https://shope.ee/5f9olkIqum

BACA JUGA: Sakit Mata Tengok Wayar Berselirat Kat Lantai? Pakai Strip Cable Protector Ni! Barulah Kemas. Bila Lalu Pun Tak Mudah Tersadung.

 

APA KATA MEREKA YANG DAH GUNA

Orang kata rak pinggan ni cari yang simple-simple je dah okay. Nak letak pinggan mangkuk je pun. Tapi bagi sesetengah orang, rak pinggan ni besar peranannya di dapur. Kalau pilih kualiti yang rendah, nanti berkarat pula, jadi tak elok untuk letak peralatan untuk makan.

Ada yang jenis kualitinya plastik biasa dan tak ada sistem pembuangan air yang mudah, jadi rak dan tray senang kotor dan berkulat. Risau pula nak susun pinggan mangkuk kat situ. Biarlah pakai yang kualiti elok walaupun harganya lebih sikit.

Untuk rak pinggan ni harganya lebih sikit dari plastik sebab kualiti stainless steel tu, tapi masih mampu milik. Tak sampai Rm100 pun! –> https://shope.ee/5f9olkIqum

Rata-rata yang beli suka dengan kualitinya dan design yang cantik. Dapur yang kecil pun sesuai dipakai.

Tapi bak kata pembeli ni, rak ni masih boleh simpan banyak juga peralatan dapur, so tak ada hal lah nak letak pinggan mangkuk, even periuk pun yang lepas dicuci tu pun boleh. Bolehlah nak tapis airnya dulu sebelum simpan tu.

Korang yang tengah cari rak pinggan mangkuk tu, bolehlah usha kedai yang saya kongsikan ni. Design cantik, kualiti tinggi, solid dan kukuh.

Konsep pun moden, cantik je terletak kat sebelah sinki tu. Yang penting harga tak begitu mahal dan mampu milik. –> https://shope.ee/5f9olkIqum

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open