Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Penting Zaman Sekarang Ni Jaga Keselamatan Wanita Dan Kanak-Kanak, Keychain Alarm Ni Antara Alat Yang Wajib Korang Ada!

0 566

Baru-baru ni ada berlaku kes perempuan kena gangguan seksual di tempat awam. Bukan hanya satu dua kes, tapi dah semakin berleluasa walaupun pada bulan puasa. Bayangkanlah, benda macam ni berlaku tak kira masa. Betapa bahayanya kalau perempuan jalan seorang diri tanpa berteman ni.

Kalau alami situasi ni apa yang korang buat? Nak lawan dan jerit kadang-adang kudrat perempuan ni tak mampu. Saya sarankan bagi kaum hawa tu korang sediakanlah satu alat yang boleh jadi isyarat untuk korang minta pertolongan.

Ini saya perkenalkan satu keychain alarm yang sangat berguna dalam situasi macam ni. Lepas ni apa kata ke mana saja korang pergi, bawalah keychain ni. Sangkutkan pada beg, atau simpan dalam poket. Jadikan ia benda wajib ada dengan korang. Keychain ni korang boleh beli di shopee je. –> https://shope.ee/8UTCmkxjuq

Sangat berguna bukan hanya untuk perempuan je, mak ayah pun boleh bagi anak-anak juga untuk menjamin keselamatan diorang. Keychain alarm ni saiznya kecil je, tapi ada bunyi alarm yang sangat kuat. Boleh sedarkan orang awam kalau diorang dengar bunyinya. Pasti mereka tercari-cari dari mana arah datang bunyi tu.

Bukan tu je, kat keychain ni pun ada flashlight yang boleh korang picit masa emergency tu. Mana tau bila bagi isyarat bunyi pun masih orang tak jumpa, korang boleh bagi isyarat lampu pula.

2 IN 1 KEYCHAIN ALARM

Saiz keychain ni sesuai untuk korang sangkutkan pada beg atau sangkut bersama kunci. Tapi disarankan korang letaklah kat mana mudah untuk dicapai. Funsinya 2 dalam 1 iaitu bunyi dan lampu ni dah cukup boleh membantu korang dalam bahaya. –> https://shope.ee/8UTCmkxjuq

Untuk pengetahuan korang, LED flashlight pada keychain ni cukup terang cahayanya. Kiranya boleh membantu korang juga untuk melawan. Suluhkan je pada mata dia untuk alihkan pandangan. Ini salah satu inisiatif juga untuk korang lawan dan lari.

 

TEMPOH ALARM YANG LAMA

Nak fungsikan alarm ni korang perlu cajnya dulu selama 30 minit untuk pengecasan penuh. Untuk bateri yang penuh ni, alarm boleh berfungsi dalam tempoh masa 90 minit. Dan untuk lampu pula 75 minit. Kira lama jugalah korang boleh pakai sepanjang tempoh tu. Korang boleh tengok lagi detail bunyi alarm di description kedai ni. –> https://shope.ee/8UTCmkxjuq

 

 CARA NAK ON ALARM

Selain kecil, cara gunanya pun mudah je! Keychain alarm ni ada 2 cara penggunaan sebenarnya untuk korang nyalakan bunyi tu. Pertama dengan menekan button SOS dan keduanya tarik pin atas alarm tu. –> https://shope.ee/8UTCmkxjuq

Kita tak tau dalam situasi mana yang mudah untuk kita bunyikan alarm. Jadi, 2 pilihan cara ni bolehlah korang guna mana-mana yang paling mudah untuk korang.

BACA JUGA: Lepas Ni Senang Nak Gosok Baju Time Travel! Bawa Mini Iron Ni Je. Saiz Besar Tapak Tangan, Boleh Selit Dalam Bagasi

 

APA KATA MEREKA YANG DAH BELI

Kedai shopee yang suka kongsikan ni dari mainland china. Barang-barang yang agak rare macam ni selalunya memang dari china. Walaupun jauh, nak sampai sini tak ada lah makan masa yang sangat lama melainkan korang gunakan  perkhidmatan postage melalui laut.

Bila baca review ramai yang puas hati dan suka dengan fungsi alarm ni sebab kuat walaupun kecil je saiznya. Korang boleh baca review lagi kat sini. –>  https://shope.ee/8UTCmkxjuq

Harganya tak mahal pun dan serius berbaloi korang beli. Kalau korang beli lebih atau beli pukal, harga makin murah. Ada 3 pilihan warna korang boleh pilih. Bolehlah borong beramai-ramai dengan adik beradik dan kawan-kawan sekali.

Nak mempertahankan diri untuk zaman sekarang ni memang sangat penting. Kita tak duga sekarang ni bahaya datang kat mana-mana. Hari siang yang terang pun kita boleh rasa terancam. Orang zaman sekarang ni dah makin berani.

Sekurang-kurangnya kita carilah alternatif untuk mempertahankan diri. Keychain alarm ni boleh jadi salah satu usaha juga untuk jaga keselamatan kita, terutama kanak-kanak dan perempuan. –> https://shope.ee/8UTCmkxjuq

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open