Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Tak Payah Lagi Buat Sendiri Air Batu Atau Beli, Pakai Mesin Ice Maker Ni Je. 10 Minit Je Air Batu Siap. Mudah Dan Cepat!

0 1,232

Pernah tak korang terlupa nak isi air dalam peti ais atas? Lepasa tu bukan main lamalah nak tunggu air tu membeku. Jenuh jugalah menunggu ais siap. Nak beli tak dan pulak sebab kedai dah tutup. Fuh, sadis situasi ni. Korang tau tak sekarang dah ada mesin ice maker untuk buat ais sendiri?

Time terdesak nak minum ais, atau nak bawak bercuti, memang function habis mesin ni. Tak perlu lagi dah korang buat air batu sendiri atau beli. Biasanya kat rumah teragak nak minum milo ais, nescafe ais, jus buah, nak pakai ais tu sikit je. Buat apa nak beli bagai.

Mesin ice maker ni ada banyak jual di shopee. Kebanyakannya bersaiz mini yang sesuai untuk kegunaan keluarga dan korang yang suka travel atau bercuti. Hasil air batunya tak ada lah besar macam kat kedai tu, tapi boleh untuk kegunaan sekeluarga.

Ini antara kedai di shopee yang korang boleh usha. Kedua-dua kedai ni ialah mini ice maker dan ada function yang sangat menarik! Walaupun saiz kecil, boleh hasilkan ais cepat dalam tempoh 6-10 minit ikut kuantiti masing-masing. Dalam sehari kalau korang buat tu terhasil juga lah 15kg air batu. Banyak juga kan!

Kedai 1: https://shope.ee/3V4oEOPkWG

Kedai 2: https://shope.ee/Uw42x7ZY

Yang penting cepat siap dan tak perlu nak tunggu berjam-jam berbanding korang tunggu ais kat dalam peti sejuk tu. Jimat pun jimat!

 

MINI ICE MAKER SESUAI UNTUK HOME/OFFICE DAN BAWA BERCUTI

Tak bolehlah nak expect untuk guna kat kedai makan atau nak buat berniaga pula tau! Mini ice maker ni sesuai untuk kegunaan di rumah dan pejabat. Bersesuaian dengan kapasitinya, ais yang terhasil ni pun lebih kecil dari biasa kita beli di kedai.

Tapi yang menariknya boleh hasilkan berketul-ketul juga air batu dalam tempoh 6-10 saat. Dah siap tu boleh terus masukkan je dalam glass dan minum dengan air kegemaran korang! Bawa bercuti pun amat sesuai terutama yang stay di hotel dan homestay tu.

Kedai ice maker 1: https://shope.ee/3V4oEOPkWG

Kedai ice maker 2: https://shope.ee/Uw42x7ZY

 

ENERGY SAVING, STRONG DAN MODERN!

Bila benda berkaitan mesin ni semestinya kita akan rasa risau akan penggunaannya. Takut cepat rosak, atau merbahaya masa guna. Mesin ice maker ni ada kualiti component yang baik dan elok. Ada fan cool dia untuk kawal heat supaya berfungsi dengan baik sepanjang korang guna.

Compressor dia pun tak keluarkan bunyi yang kuat, jadi tak ada lah bising sepanjang kita proses air batu tu. Yang penting semuanya moden dari segi design dan sistemnya!

Kedai ice maker 1: https://shope.ee/3V4oEOPkWG

Kedai ice maker 2: https://shope.ee/Uw42x7ZY

BACA JUGA: Tak Tahan Dek Panas Dan Tempias Hujan, Terus Pasang Sendiri Je Awning Pintu Dan Tingkap Ni. Jimat Belanja, Nak Pasang Pun Mudah!

 

APA KATA MEREKA YANG DAH GUNA?

Kedua-dua kedai yang saya kongsikan ni penghantaran dari dalam negara je. Tapi ada yang perlu pre order. Korang boleh tengok lagi description kedai masing-masing. Yang penting mesin berfungsi dengan baik dan ramai yang suka sebab memudahkan kerja mereka. Review pun 4.9 dan 5 star untuk kedua-dua kedai ni!

Betul tu! Kalau nak minum 1 keluarga dalam rumah, tak payah nak beli-beli atau buat ais dah. Sekejap je proses dah dapat banyak ais. Kalau nak buat 1-2 jug air pun boleh lagi gunakan mesin ni je. Berguna juga kalau waktu majlis/jamuan makan-makan dengan keluarga kan!

Mudah dan cepat tu yang paling penting! Bila emergency nak pakai air batu tu boleh terus buat.

Memang berbaloi sebenarnya ada mesin ice maker ni. Beli sekali, dapat guna 1 keluarga. Harganya memanglah ratusan ringgit. Tapi bersesuaian dengan penggunaan dan fungsinya yang memudahkan kita.

Bukan nak guna untuk rumah je, nak bawa bercuti pun senang. Bayangkanlah kat hotel/homestay tu tengah dahaga ais pula tak ada. Ada mesin ni, settle masalah. Isikan je air mineral dalamnya, proses, terus keluar air batu! Syok kan. Korang boleh dapatkan kat kedai-kedai ni, ok!

Kedai ice maker 1: https://shope.ee/3V4oEOPkWG

Kedai ice maker 2: https://shope.ee/Uw42x7ZY

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open