Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Pakai Vacuum Bag Organizer Ni, Cara Paling Senang Nak Bagi Muat Simpan Baju Dalam Bagasi. Masukkan Dalam Plastik, Lepas Tu Vacuum Jadi Kempis!

0 2,079

Stress kan lipat-lipat baju, lepas tu masuk dalam bagasi tak muat. Sama juga dengan cadar, selimut tebal-tebal. Kita lipat elok cantik dah, sekali nak masuk dalam almari tak muat pula. Haa, korang pernah dengar pasal vacuum bag organizer ni tak?

Vacuum ni sebenarnya boleh membantu korang untuk mudahkan menyimpan barang atau pakaian yang besar-besar kat tempatnya. Sebagai contoh kain baju yang dilipat ingin disimpan dalam almari dan beg bagasi. Pernah kan bila nak bercuti tu perlu bawa baju banyak-banyak, tapi beg pula terhad ruangnya?

Tak perlu risau, vacuum bag organizer ni boleh selesaikan masalah korang. Hanya sedut dengan vacuum, beg plastik yang berisi pakaian tadi boleh nipis dan kempis. Senang nak simpan! Boleh tengok kat beberapa kedai shopee yang saya kongsikan ni:

Kedai 1: https://shope.ee/2AZY2ZRUxd

Kedai 2: https://shope.ee/6f1xOvH9Ae

Sebenarnya kain baju ni kalau nak disimpan dalam beg boleh je muat sebab bukannya material yang keras pun. Cumanya kalau tak dimampatkan, itu yang punca jadi sempit. Vacuum bag organizer ni fungsinya untuk memampatkan kain baju korang kat dalam satu beg plastik yang disediakan.

Dengan vacuum bag organizer ni, korang boleh jimatkan ruang hampir 80% dari ruang yang asal. Terbaik kan! Korang boleh tengok video yang ada dikongsikan kat kedai shopee tu. Apa sahaja jenis kain dan pakaian pun boleh disimpan!

 

BAG ORGANIZER YANG BERMACAM SAIZ

Selain disediakan vacuum, ianya juga didatangi dengan beg organizer yang bermacam-macam saiz. Beg organizer ni ada sealer, jadi mudah untuk korang simpan dan mampatkan.

Macam-macam saiz beg sealer ada kat kedai ni. Korang boleh pilih untuk simpan sama ada baju, selimut, towel, toto dan sebagainya. Bukan tu je tau, nak simpan sweater, coat, bantal dan comforter yang tebal-tebal tu pun boleh juga!

Tengok description product yang ada di shopee tu. Ada seller sediakan cadangan saiz beg plastik mengikut kategori yang sesuai korang pilih untuk jenis kain/pakaian yang hendak disimpan.

Kedai 1: https://shope.ee/2AZY2ZRUxd

Kedai 2: https://shope.ee/6f1xOvH9Ae

 

MUDAH CARA GUNANYA

Beg plastik yang disediakan ni elok kualitinya, dan sealer pun dibuat dengan double zippers untuk pastikan pakaian kekal selamat dan mudah nanti untuk dimampatkan.

Proses gunanya mudah je. Hanya lipat kain baju kemas-kemas seperti biasa, lepas tu simpan dalam beg plastik. Kemudian buka penutup yang disediakan dan vacuum. Dah cukup nipis tu, korang boleh tutup semula!

Sesetengah orang tak guna pun vacuum tu. Hanya mampatkan sendiri dengan tangan sehingga tahap nipis yang mereka nak! Cuma kena pastikan sealer ditutup sepenuhnya je. Terpulanglah, ikut cara mana yang mudah bagi korang.

BACA JUGA: Selalu Sangat Berebut Kipas? Ha! Lepas Ni Pakai Je Kipas Boleh Pusing 360 Darjah Ni. Siap Ada Remote Control Lagi.

 

APA KATA MEREKA YANG DAH GUNA

Kalau korang tengok kat kedai shopee ni, ada 2 jenis vacuum pump yang ada. 1 jenis pakai tangan, 1 lagi pakai elektrik vacuum pump. Jangan terkejut kedua-dua harga ni murah je! Yang elektrik tu pun belasan ringgit je. Sangat berbaloi dengan fungsinya!

Salah satu kedai dah ada 232,000 jualan! Dan 1 kedai lagi dah ada 7200 jualan. Kedua-dua kedai ni dapat 4.9 star rating. Boleh nampak yang ramai pembeli suka dan berpuas hati dengan fungsinya kan! Korang boleh tengok reviewnya di sini:

Kedai 1: https://shope.ee/2AZY2ZRUxd

Kedai 2: https://shope.ee/6f1xOvH9Ae

Seronok tengok mereka yang puas hati bila dapat manfaat produk ni sepenuhnya! Berjaya kempiskan pakai dalam almari dan juga bagasi untuk jimat ruang. Seronok la bercuti lepas ni kan. Tak payah pening-pening nak bawa bagasi banyak-banyak.

Yang penting kena pandai pilih saizlah macam pembeli yang ini. Barulah senang nak menyimpan agar tak terlampau besar atau terlampau kecil. Nanti susah pula nak mampatkan.

So pada yang rasa benda ni berguna sangat untuk korang, bolehlah usha di kedai-kedai saya kongsikan ni. Seriously benda ni sangat berguna time nak travel tu untuk pastikan beg korang sentiasa muat.

Dalam beg bagasi ni kadang-kadang bukan setakat baju je, dengan kasut pun ada. Untuk pengetahuan korang, kasut pun boleh kempiskan juga ikut jenis kasut korang guna tu! So memang wajiblah ada benda ni pada yang kaki travel tu.

Kedai 1: https://shope.ee/2AZY2ZRUxd

Kedai 2: https://shope.ee/6f1xOvH9Ae

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open