Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Nak Halang Serangga, Habuk Dan Bunyi Masuk Dalam Rumah, Pakai Door Seal Ni!

0 1,051

Selalu je kan kita alami masalah ni. Serangga atau binatang masuk dalam rumah! Terutama yang duduk rumah kampung tu. Allahu, kadang-kadang tu binatang yang berbisa yang masuk. Memang bahaya untuk kita sekeluarga. Seram betul bila kenangkannya. Kalau ada anak-anak kecil lagilah tak senang hati.

Selalunya serangga ni masuk melalui bawah pintu. Sebabnya, itu memang laluan yang senang binatang nak masuk. Kalau tutup dengan kain pun senang nak tembus. Lagi pula kalau binatang yang kecil dan senang nak meluncur tu. Tau-tau dah ada dalam rumah je diamnya!

Bila pakai kain ni rasa macam dah rasa tak efficient lagi kan! Mujurlah jumpa alat yang boleh bantu halang serangga ni masuk. Boleh dapatkannya kat shopee je!  –> https://shope.ee/AUEzxwjQdJ  . Door seal ni serius boleh membantu sebab boleh diselitkan je kat bahagian bawah pintu.

Bukan tu je, function nya juga agak menarik sebab bukan sahaja boleh halang binatang masuk, tapi boleh juga halang habuk dan bunyi. Kalau rumah korang dekat dengan jalan raya, atau perumahan yang dekat dengan kilang-kilang, door seal ni pun memang berguna untuk korang!

Yelah, bunyi bising kenderaan ni tak boleh nak dicegah. Apatah lagi habuk-habuk yang memang sentiasa ada je! Sekurang-kurangnya ada door seal ni dapat halang dari masuk rumah kita.

 

 

DOOR SEAL YANG TAHAN LAMA DAN MUDAH DIPASANG

Material door seal ni dari getah yang tahan lama. Bila korang selitkan bawah pintu tu, door seal ni senang disorong dan elok terletak kat kedua-dua sisi pintu. Bukan tu je, bila material tahan lasak ni nak pasangnya pun mudah.

Tambahan lagi nak potong pun senang ikut panjang yang korang inginkan agar bersesuaian dengan pintu rumah korang. Dan yang paling bestnya, cara pasangnya hanya perlu selitkan je bawah pintu tu. Tak perlu gunakan apa-apa gam atau pita pelekat lagi. –> https://shope.ee/AUEzxwjQdJ

 

CARA PASANG DOOR SEAL

Mudah je nak pasang door seal ni! Korang hanya sorongkan je ke bawah pintu. Kemudian potong bahagian lebihan yang tinggal. Kalau korang rasa mudah jika potong dulu sebelum sorongkan bawah pintu pun boleh juga. Cuma pastikan ukur dulu door seal ni sebelum korang potong. Ikutlah mana yang mudah bagi korang.

 

BOLEH DICUCI

Bila dah lama ada kat bawah pintu tu, mungkin lama-lama door seal ni akan mudah kotor. Tambahan  pula kalau functionnya boleh menghalang habuk masuk, dah tentu banyak habuk yang melekat. Tapi korang tak perlu risau, door seal ni mudah untuk dicuci. Hanya tanggalkan je dari pintu dan cuci seperti biasa. Kemudian sarungkan semula. –> https://shp.ee/czqphwx

 

 

BACA JUGA: Nak Peti Ais Kemas Tersusun? Pakai Transparents Organizer Box Ni! Siap Ada Petition Lagi.

 

RAMAI YANG DAH BELI BERPUAS HATI

Bila beli dari shopee ni dah tentu lah kan ramai akan takut produk yang sampai ni tak mencapai ‘expectation’ kita! Untuk kedai shopee yang saya kongsikan ni, tak perlu nak risau sebab dah lebih 40 ribu belian di sini, dan rata-ratanya pun berpuas hati dengan functionnya.

Kalau tengok functionnya yang banyak ni, memang rasa sangat berbaloi-baloi dengan harganya, malah ada yang rasa ianya murah. Untuk pengetahuan korang, harganya tak sampai Rm10. Memang tak rasa rugi beli. Nak beli lebih dari satu pun tiada masalah.

 

 

Selain kualiti elok dan harganya yang murah, penghantaran dari seller pun cepat. Kadang-kadang perkhidmatan yang baik dari seller ni pun buatkan kita seronok nak membeli kan? Apatah lagi kalau barangnya baik dan murah, lagi untung kita sebagai pembeli.

Jadi, bagi korang yang ada masalah serangga selalu masuk dalam rumah, atau ada habuk dan bunyi bising tu, bolehlah cuba pasang door seal ni. Saya akan senaraikan balik apa kelebihan dan fungsi produk ni untuk rujukan korang semula. –> https://shope.ee/AUEzxwjQdJ

1) Menghalang serangga, haba, asap, angin, debu dan haba bagi memastikan rumah sentiasa selesa.

2) Senang untuk dipasang dan juga ditanggal.

3) Bahan berkualiti dan tahan lama.

4) Sesuai untuk kebanyakan jenis pintu.

5) Harga yang murah dan berbaloi dengan kualiti.

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open