Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Multilayer Fruit Tray Unik Dan Cantik Sangat Design. Letak Kat Meja Makan Atau Ruang Tamu Memang Cantik. Senang Pula Nak Hidang!

0 425

Bertambah seri meja makan atau meja ruang tamu kalau pakai multilayer fruit tray ni. Macam hiasan kan? Ini kiranya 2 dalam 1 lah. Sambil hidangkan buah atau kuih, boleh jadi dekorasi juga. Sesuai untuk dihidangkan pada tetamu atau untuk majlis kecil-kecilan kat rumah korang.

Yang itu kalau nak buat hidangan. Tapi kalau tak ada tetamu datang, boleh juga nak buat dekorasi meja makan kat rumah kita. Korang kalau meja makan kat rumah tu dibiarkan kosong atau ada hiasan? Alaa, meja makan yang selalu hidang makanan untuk tetamu tu.

Selalunya berbeza meja makan utama dan meja makan dapur yang hari-hari duk guna menjamu selera dengan keluarga. Sekarang ni pula memang dah jadi trend mendekorasi meja makan, side table atau coffee table. Tak dibiarkan kosong dah.

Paling tidak pun nak ada hiasan seperti bunga, lilin hiasan, lampu dan sebagainya. Tapi lepas ni dah boleh letak multilayer tray ni pula! Alang-alang buat hiasan, ada juga hidangan boleh letak seperti buah-buahan, cupcakes dan sebagainya kan.

Multilayer tray ni unik sangat design nya. Ada beberapa tingkat, dan stand pula diperbuat daripada kayu. Stand kayu tu buatkan cantik dan nampak mewah. Korang letak kat mana-mana pun nampak berseri. Saya kongsikan salah satu kedai di shopee yang ada hiasan tray ni yang korang boleh beli. –> https://shope.ee/7KIboXELbM

 

MULTILAYER TRAY UNTUK HIASAN DAN MUDAH BUAT HIDANGAN

Sekali pandang multilayer tray ni nampak fancy. Boleh katakan keunikan design tray ni terletak pada stand kayunya yang ada curve tu. Kat kedai shopee yang saya kongsikan ni korang boleh pilih yang 1 layer sampai 3 layers. Ikutlah mana yang sesuai untuk meja makan korang.

Sebenarnya pilih yang 3 layers tu pun tak rugi. Sebab nampak cantik dan tak serabut lepas susun buah-buahan. Yang penting designnya unik dan lawa. Letak bermacam jenis buah-buahan atau cupcakes lagilah bertambah cantik! –> https://shope.ee/7KIboXELbM

 

MATERIAL BERKUALITI DAN BERMACAM WARNA

Tray nya diperbuat daripada plastik yang kukuh. Bukan biasa-biasa juga reka bentuknya tu. Ada bottom card slot yang buatkan ianya terletak pada kayu stand tu. So lebih stabil dan susah nak jatuh. Tray pun jenis senang nak dicuci.

Kalau korang usha kat kedai shopee ni, bukan warna emerald green je, nak warna yang terang-terang pun ada iaitu warna putih dan apricot. Tak ada lah banyak sangat pilihan, tapi bolehlah pilih warna ikut citarasa atau sepadan dengan tema rumah korang. –> https://shope.ee/7KIboXELbM

 

BOLEH LETAK BARANGAN LAIN JUGA!

Kalau kreatif, nak letak barangan lain pun sesuai tau. Rugi lah kan beli satu je untuk letak atas meja makan je. Kalau tengok orang yang pernah beli sebelum ni, ada yang jadikan rak letak bawang, seasoning, dan ada juga yang buat letak kunci kereta, kunci rumah dan sebagainya.

Tray ni letak kat mana-mana pun sesuai sebenarnya. Dah jadi multipurpose. Asalkan sesuai kat rumah korang dan mudah nak simpan barang, apa salahnya kan! –> https://shope.ee/7KIboXELbM

BACA JUGA: Caj Phone Pakai Powerbank Wireless Ni. Hanya Lekatkan Je Kat Belakang Phone, Terus Auto Caj. Tak Perlu Bawa Wayar Kabel Lagi Dah.

 

APA KATA MEREKA YANG DAH GUNA

Hiasan seperti multilayer fruit tray ni sebenarnya banyak korang boleh jumpa kat shopee. Kalau rajin cuci mata, akan jumpa macam-macam bentuk. Yang saya kongsikan ni salah satunya. Dah ada beratus juga pembelian dan dapat 4.9 star rate dari pembeli sebelum ni. Rata-ratanya pun suka dengan reka bentuk dan kualitinya. –> https://shope.ee/7KIboXELbM

Harga yang 3 layers tu Rm80+ je. Bak kata pembeli ni, berpadanan harga dengan kualiti dan design yang cantik. Siap nak repeat beli lagi tu.

Wahh, idea yang menarik. Boleh letak manisan juga untuk musim perayaan. Kalau korang nak letak apa pun sesuai sebenarnya. Asalkan yang kecil-kecil dan mudah nak hidangkan pada tetamu. Jangan letak lauk sudahlah ye. Tak boleh letak makanan berkuah tau!

Banyak lagi review menarik! Saya sendiri pun recommend kat korang beli benda ni simpan kat rumah supaya senang nanti nak buat hidangan.

Yang perempuan kalau nak jadikan bekas letak accessories getah/klip rambut, barang kemas, kerongsang, pin pun boleh tau. Kalau tak nak yang besar, yang 1 layer tu pun boleh beli. Jom usha lagi kat kedai shopee ni! –> https://shope.ee/7KIboXELbM

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open