Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Cantikkan Tangga Guna Vinyl? Tak Sangka Hasilnya Nampak Mewah Dan Exclusive!

0 727

Dalam banyak-banyak part rumah, tak pernah sekalipun terfikir untuk make over bahagian tangga kan. Sebagaimana ada, itulah diguna sampai bertahun lamanya. Sedangkan tangga ni salah satu bahagian penting dalam rumah kita.

Ada sesetengah rumah, tangga merupakan pandangan pertama yang kita akan nampak bila masukkan je pintu rumah. Oleh itu, haruslah kita pastikan kawasan tangga ini tidak kusam, tidak buruk atau sentiasa bersih.

Biasanya apa yang kita boleh buat untuk pastikan bahagian tangga ini nampak menarik? Yessza! Make over dengan menggunakan cat atau pasang vinyl pada tangga macam ni. >> https://shp.ee/frbx587

Tak ramai terfikir, tapi kalau korang tengok hasil dia memang wow! Macam perkongsian daripada Cik Puan Shima bt Kasnawi ni, mampu membuka luas mata kita semua. Tak sangka, pakai vinyl pun boleh nampak dan dapat effect mewah tu.

Apa yang paling bestnya, harga untuk vinyl ni tersangatlah murah. Namun dia berbeza mengikut ketebalan setiap vinyl yang ada. Teruja saya nak kongsikan hasil daripada mereka yang sudah pun menggunakan vinyl ni sebagai bahan utamanya.

 

CANTIKKAN TANGGA MENGGUNAKAN VINYL

Jangan ada yang salah faham, vinyl ni bukan lah khas untuk tangga sahaja. Asalnya ianya digunakan pada lantai seperti di pejabat, rumah, resort, atau hotel. Tapi disebabkan saiznya sesuai untuk anak tangga, ada juga yang gunakan untuk tangga. Tapi ada jugak vinyl berbentuk L yang khas untuk tangga.

Korang tengok sendiri hasilnya bila dipasang pada tangga. Perbezaan sebelum dan selepas menggunakan vinyl ni. Rumah nampak macam baru je kan.

Selain daripada nampak cantik, vinyl ni senang kita nak mop atau sapu. Permukaan dia yang licin senang nak hapuskan habuk -habuk yang terdapat di atasnya. Mop pun mudah, sekali jalan licin berkilah jadinya lantai kita.

Vinyl ni ada beberapa corak yang berbeza dengan warna yang pelbagai. Semuanya cantik-cantik tau. Sampai pening dibuatnya nak pilih yang mana. Kalau korang, warna dan corak mana yang menjadi pilihan? Boleh tengok sini design yang ada. >> https://shp.ee/u7v3467

 

PROJEK TANGGA SEMPENA RAYA 

Selepas beberapa tahun raya dalam musim PKP, tidak dibenarkan merentas negeri, tidak boleh ziarah menziarahi tapi tahun ini semuanya akan dibenarkan kembali. Jadi inilah peluang bertemu saudara mara, kunjung mengunjungi ketika musim raya. Ops! SOP tetap kena jaga demi kesejahteraan kita.

Jadi, alang-alang dapat beraya inilah masanya kita nak laksanakan projek tangga untuk menceriakan rumah kita. Nak dapatkan vinyl ni pun mudah je. Order sahaja dari sh0pee dan pasang sendiri. Senang je!

 

MUDAH DIPASANG, GAM PUN KUAT! 

Vinyl ni ada beberapa jenis sebenarnya. Kebiasaannya yang jumpa pasti ada gam di belakangnya. Jadi mudah untuk kita pasangkan pada tangga atau lantai kita. Tanggalkan je kertas di belakang vinyl, dan tinggal gamkan aje. Apa yang pentingnya, gam vinyl ni sangat kuat. Bila dah lama guna, memang susah sikit nak tanggalkannya.

Bagus betul perkongsian daripada Cik Puan Shima ni kan. Mungkin ada yang tidak pernah terfikir nak make over tangga menggunakan vinyl ni, Tapi lepas jumpa perkongsian beliau di facebook, barulah tahu kewujudan vinyl tangga.

 

APA KATA MEREKA YANG DAH GUNA? 

 

Dekat sh0pee ada banyak kedai yang menjual vinyl untuk tangga dan lantai ni sebenarnya. Cuma, korang boleh tengok pada kedai yang mempunyai banyak jualannya dan bandingkan harga- harga dari kedai yang berbeza.

Namun, untuk memudahkan korang, saya kongsikan beberapa review dari kedai sh0pee ni untuk korang lebih yakin nak pasang. Kedai ni ada lebih 241,000 jualan yang dihasilkan. Korang boleh tengok sini. >> https://shp.ee/v7966i7

Waah! Bila dah kreatif ni, susun macam mana bentuk pun nampak cantik kan. Buat corak yang berbeza sikit dari kebiasaannya, barulah rare! Pasang dalam bilik anak-anak, comfirm mereka suka.  Tak sampai sehari pun, selesai hias bilik dengan vinyl ni.

Haa, kalau tadi lantai kali ni saya kongsikan yang make over tangga pula. Warna pilihan customer ni sedikit gelap, jadi tangga yang tinggi tu nampak macam suram sikit pada pandangan saya. Sekiranya dinding rumah korang gelap, boleh pilih warna vinyl yang cerah untuk nampak kontra.

Lepas ni, yang mana rasa nak make over rumah jangan lupa bahagian tangga. Tempat yang jarang kita nak make over. Selalunya nak raya, gotong royong hanya lap je kan dengan kain basah untuk hilangkan habuk2. Rupanya idea  pasang vinyl pada tangga nampak lebih menarik!

Terima kasih sekali lagi kepada Cik Puan Shima binti Kasnawi sebab sudi kongsikan idea dekorasi menggunakan vinyl pada tangga. Oleh itu, kepada korang semua, jangan lupa kongsikan pula artikel ini pada facebook ye. Supaya dapat memberi manfaat kepada orang lain juga.

Korang boleh dapatkan vinyl dari kedai-kedai ni tau :

Vinyl Flooring 1 – https://shp.ee/frbx587

Vinyl Flooring 2 – https://shp.ee/u7v3467

Border PVC – https://shp.ee/v7966i7

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open