Perkongsian Resepi Sedap dan Mudah Setiap Hari

Anak-Anak Suka Sangat Makan Waffle? Korang Wajib Cuba Tepung Ni, Serious Rangup Dan Wangi! 

0 595

Anak-anak korang ada yang suka makan waffle? Pantang keluar ke kedai atau mall, jumpa je waffle wajib beli. Dapat pulak yang rangup, makan panas-panas. Fuuh! meleleh pulak air liur membayangkan.

Bukan anak-anak je, tapi kita pun sama naik. Nak beli sorang satu, macam mahal. Tapi kalau beli 1 kongsi dengan anak-anak, eh! Tak cukup pulak. haha.

Lepas ni, korang tak payah dah beli waffle dekat luar. Bancuh dan buat sendiri je dekat rumah. Hasil dia memang crispy, dapat makan panas dan yang penting, dapat makan banyak tanpa was-was. Jimat pun jimat!

Kalau korang nak tahu, sekarang ni ada yang jual tepung waffle crispy. Seriously menjadi sebab saya sendiri pun dah pernah cuba. Bau dia wangiii je, bila dah masak pun sedap betul baunya. Berebut lah dengan anak-anak bila dapat makan.

Nak makan waffle ni, boleh makan dengan pelbagai inti. Coklat boleh, kacang peanut boleh, jem blueberry, jem strawberry semuanya terpulang kepada kita. Kedai sh0pee yang saya kongsikan ni, dah ada 87,800 yang beli tau! Haa, korang tengok sendiri dekat sini > > https://shp.ee/n4rc8wp

 

TAK PERLU PAKAR, NEWBIE PUN BOLEH BUAT

Wah! Newbie pun pandai buat waffle yang rangup dan sedap bila guna tepung waffle ni. Arahan pun lengkap disediakan. Hanya tinggal kita bancuh dan follow step yang dilampirkan je. Nak buat makan sendiri boleh, nak buat jualan pun tak ada masalah.

Biasanya nak makan waffle ni waktu petang lah kan. Sedang santai teman anak-anak main dekat halaman tu, hidangkan waffle ni menggunakan waffle maker. Maker ni pun ada dekat Sh0pee. Muraaah sangat siss! >> https://shp.ee/qbez2np

 

WANGI DAN SEMUDAH ABC

Bukak je parcel, memang semerbak harum je bau tepung ni. Rasa nak makan macam tuu jee tau. Bila dah bancuh, bertambah-tambah wanginya tu. Ada yang berkongsi tip lebih rangup dengan simpan dalam peti sejuk dulu sekurang-kurangnya sejam.

Tapi biasanya saya terus masak selepas bancuh, tetap rangup dan sedap. Waffle maker pulak kecik dan comel je. Tak sempat siap masak yang kedua, dah beratur anak-anak menunggu giliran seterusnya. Nak laju lagi, beli maker yang besar sikit macam ni. >> https://shp.ee/8kgxg3p

Waffle ni memang sedap dimakan ketika ianya masih panas. Bila dah sejuk, akan hilang kerangupan dan kesedapannya. Saya sendiri pun makan minimum 3  keping tau! hehe

Kadang-kadang tak tahu nak hidangkan apa untuk  kudapan petang-petang, waffle ni lah menjadi pilihan. Tepung waffle ni pun sesuai sangat kalau kita nak bawak berkelah atau berkumpul beramai-ramai bersama keluarga.

Kalau balik kampung ni, comfirm tak cukup dengan sepaket tepung waffle ni. Borong je banyak-banyak sebab harga dia serious murah dan berbaloi nak makan. Tengok harga dekat sini >> https://shp.ee/n4rc8wp

 

APA KATA MEREKA YANG DAH CUBA?

Seronok baca review dari mereka yang dah dapatkan dan cuba tepung waffle ni. Sebab sememangnya saya pun rasa perkara yang sama. Puas hati dan comfirm akan repeat lagi beli tepung waffle rangup ni. Yang buat sendiri ada, yang buat jualan pun ada.

Dekat bawah ni saya kongsikan beberapa perkongsian daripada mereka yang dah cuba dan rasa. Semoga dapatlah bantu korang buat pilihan berapa paket nak cuba. Hehe.

Waah! Makan kosong tanpa inti pun sedap gaiss.. Memang kalau guna yang mini waffle maker, akan nak lebih rangup berbanding gunakan yang besar. Nak makan pun senang, tak risau membazir. Berpada-pada je bak kata orang.

Sukanya baca komen dan review yang satu ni. Asbab jumpa tepung yang murah, sedap dan rangup ni dekat shopee sekarang dah jadi kesukaan customer diaa.. Dah menjana pendapatan hasil menggunakan tepung waffle crispy ni. Awesome!

 

BACA JUGA : Pagar Rumah Dah Karat Dan Lama? Jom DIY Jadi Mewah Dengan Hanya RM350 Sahaja!

 

Haa mesti ramai yang tak sabar nak dapatkan tepung waffle rangup ni kan. Jangan risau, banyak lagi stok yang ada untuk korang dapatkan. Apa yang penting harga murah, tapi dapat makan waffle yang sedap rasanya.

Lepas ni boleh pejam mata dah tengok orang jual waffle kan. Dah tak risau sebab boleh bancuh sendiri je dekat rumah. Best kan, bila ada tepung waffle crispy ni dalam simpanan. Nak makan bila-bila pun tak ada masalah lah.

Korang yang nak cuba dapatkan, boleh grab dekat kedai ni tau. Memang terbaik, dan penghantaran pun laju. Selepas dah order, sekejapan je dah sampai depan pintu rumah.

Tepung Waffle – https://shp.ee/n4rc8wp

Mini Waffle Maker –https://shp.ee/qbez2np

Waffle Maker – https://shp.ee/8kgxg3p

Leave A Reply

Your email address will not be published.

Open